Mazaj - An Overview
Mazaj - An Overview
Blog Article
این افراد برای تصمیم گیری در زندگی خود اهل فکر کردن نیستند و معمولا انتخابهای عجولانهای دارند. دمویها با توجه به خصوصیاتی که گفتیم، افراد برون گرایی هستند. اغلب افراد جامعه نیز دارای مزاج دموی یا گرم و تر هستند. در مورد خصوصیات ظاهری این دسته در انتهای مقاله صحبت خواهیم نمود.
پیشنهاد می کنیم دمنوش مناسب صفراوی ها را از بلاگ اسنپ فود بخوانید.
مزاج سوداوی را ممکن است به نام مالیخولیایی یا سرد و خشک هم شنیده باشید. این دسته از افراد معمولا رفتار محتاطانهای دارند. ویژگی کمال گرایی در آنها بیشتر از سایر گروهها دیده میشود. در انجام کارها یا مسئولیتها وسواس بالایی دارند و بسیار روی نتایج حساسیت نشان میدهند.
حال که میدانید مزاج چیست ، ممکن است این سوال در ذهن شما ایجاد شود که بهترین مزاج، کدام یک از آنها است؟ در اصل نمیتوان در طب سنتی و حتی از نظر علمی، همه افراد را به سمت یک مزاج برد! در واقع، چیزی به اسم بهترین مزاج وجود ندارد و فرد باید اعتدال مزاج داشته باشد. اگر کسی به دنبال زندگی بهتر و سالمتری میگردد، باید اول از همه مزاج خود را بشناسد.
سقراط فیلسوف بزرگ یونانی، همه غذاها را در چهار دسته گرم، سرد، خشک و تر قرار میداد. او اعتقاد داشت که سلامتی و نبود بیماری به حفظ تعادل، بین این چهار دسته بستگی دارد.
دربارهٔ مزاجهای گرم و سرد، ابن سینا در قانون در طب مینویسد: مزاجها را از ده راه میتوان شناخت.
بین تمام فاکتورهای تاثیرگذار بر مزاج، رژیم غذایی سادهترین مزاج و موثرترین عامل در خلط و طبع است.
دکتر خیراندیش یکی از متخصصان مطرح طب سنتی می گوید: هر چیزی از حیوانات و گیاهان و فصل ها گرفته تا ساعت های شبانه روز، سن و سال، مزه ها و جنسیت و حتی مکان ها و اعضای بدن، مزاج شان با یک دیگر متفاوت است. به عنوان مثال:
ویژگی صلح جو بودن آنها باعث میشود تا از هر تنش و دعوایی دوری کنند. در روابط عاطفی نیز فقط به دنبال پیوندهای احساسی پایدار هستند. این گروه ممکن است برخی ویژگیهای ظاهری را به صورت مشترک داشته باشند که در انتها به این مورد نیز خواهیم پرداخت.
فواید میوه بلوط برای لاغری: یک راهکار طبیعی برای کاهش وزن میوه بلوط، که بهعنوان یک غذای انرژیزا و مغذی شناخته میشود، بهجز تقویت سلامت عمومی بدن، میتواند نقش موثری در کاهش وزن نیز ایفا کند.
مغز، قلب و کبد سه عضو اصلی و مهم در طب سنتی هستند. مزاج مغز سرد و تر، قلب گرم و خشک و کبد گرم و تر است.
افراد با مزاج دموی باید شیرینیها و غذاهای سرخکردنی و پرکالری را کنار بگذارند. همچنین مصرف بیش از حد گوشت قرمز، تخم مرغ و لبنیات (شیر، ماست چکیده و کره) به گرم مزاجی ها توصیه نمیشود.
دوره اول کودکی: مزاج انسان در کودکی گرم و مرطوب است. این رطوبت از بدو تولد وجود دارد. نرم و شکنندگی کودک و رطوبت محل خواب او، به دلیل همین مزاج است.
افرادی که مزاج بلغمی دارند، طبع آنها سرد و تر است و برای ایجاد تعادل به خوراکیهای گرم و خشک نیاز دارند. در مصرف مواد غذایی، استفاده از ادویههای مختلف میتواند باعث ایجاد گرمی شود. دارچین، هل، زنجبیل و… کمک کننده هستند. این افراد میتوانند به جای چای از دمنوشهای گرم استفاده کنند.